Наковчани обележили Дан села и Дан колонизације

У Накову је обележен 5. октобар Дан ослобођења села у Другом светском рату, али и Дан колонизације. Венце су положили представници Савета месне заједнице, Града и СУБНОР-а. Наковчани негују тековине Народноослободилачке борбе, али се на овај  дан сећају и својих нјмилијих који су се пре 78 година са обронака Шатора, Грмеча и Пљешевице, вођени жељом за животом достојним човека, доселили у Наково, рекао је Бранислав Чубрило, члан Савета месне заједнице.

-Трудимо се да на достојан начин обележимо важне датуме у селу. Морамо да се сећамо и не смемо да заборавимо времена која су била тешка, времена у којима су људи давали своје животе да би  ми данас могли да живимо у миру и слободи. Данас је важно да се присетимо свих оних који су били спремни да се изборе да нама данас буде боље – додао је Чубрило.

Дан села Наковчанима је честитао градоначелник Никола Лукач.

-Морамо неговати културу сећања на све оне који су се жртвовали за наше боље сутра и морамо поштовати све који су се борили за слободу, када се цео свет ујединио против фазима,  највећег зла двадесетог века. Ово је дан када се присећамо  и својих корена и одакле потичемо. Важно је да томе научимо нашу децу и младе. На нама је да уједињени градимо бољу и квалитетнију будућност поштујући и чувајући једни друге – истакао је Лукач.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!