27 септембра, 2023

Најмлађи Кикинђани ликовним, литерарним и видео-радовима отворили „Дане лудаје“  

Најлепшу увертиру у дане посвећене лудаји и ове године направили су млади Кикинђани који су се одазвали на конкурс Народне библиотеке „Јован Поповић“ и Туристичке организације Града. На самом почетку школске године ангажовали су се и створили права ликовна, литерарна и уметничка дела видео-продукције на тему лудаје, односно плодова јесени. На конкурс је стигло око 200 радова. Вечерас су, у дворишту Библиотеке, награђени најбољи.

– То је неисрпна тема и деца нас увек обрадују својом креативношћу. Трудимо се да равноправно наградимо ауторе радова – рекла је Маријана Мирков из Туристичке организације Града.

Партнери у конкурсу, Народна библиотека, такође су задовољни квалитетом пристиглих радова.

– Литерарни конкурс расписан је за млађе основце, а конкурс за видео радове био је намењен ученицима виших разреда основне школе и средњошколцима.  Задовољни смо јер нам сваке године стижу све бољи видео-радови, што значи да деца напредују у дигиталној писмености, а то и јесте наш циљ. Имамо доста групних радова и то нас веома радује – каже Дуња Бркин Трифуновић из Библиотеке.

Ликовне радове оцењивале су Маријана Мирков и магистар Мирослава Којић, о литерарним радовима одлучивали су Дуња Бркин Трифуновић, Кристина Ембер и Слободан Томић, док су о видео-продукцији већала оба жирија.

И ове године највише је стигло ликовних радова, а награде су добили: Стефан Стајић из вртића „Колибри“, Хана Рацков из вртића „Бамби“, Дуња Мартин – ОШ Жарко Зрењанин, Младен Пајић из ОШ „Миливој Оморац“ из Иђоша“, Жељко Адамов – ОШ „6. Октобар“, Јован Илијин и Немања Ромаков из Школе „Ђура Јакшић“ и Хана Рофа, ученица ОШ „Јован Поповић“. За колекцију радова признање је добила предшколска група вртића „Мики“, васпитача Драгослава Танацкова и Мирјане Станишић.

На литерарном конкурсу најбољи су, по оцени жирија, били: Анђела Секулић из ОШ „Славко Родић“ из Банатског Великог Села“, Мира Ердељан из Школе „Жарко Зрењанин“, Милутин Грубор, ученик ОШ „Јован Поповић“ и, за рад на мађарском језику, награђен је Атила Варга, ученик ОШ „Мора Карољ“ из Сајана.

У конкуренцији видео радова, односно реклама за „Дане лудаје“, признања су освојила остварења из ОШ „Ђура Јакшић“, ОШ „Вук Караџић“ и из Економско-трговинске школе. Похваљени су радови школа „Васа Стајић“ из Мокрина и „Мора Карољ из Сајана“.

Сви најбољи аутори добили су дипломе и слаткише, похваљени бесплатне чланарине у Библиотеци, а првопласирани и ваучере књижаре „БИС“ у износу од хиљаду динара.

Изложба ликовних радова постављена је у холу Народне библиотеке.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!