На Новогодишњем базару слаткиши најтраженији

Новогодишњи базар права је прилика да се купе украси за куће и станове, икебане, пића и храна домаћих произвођача, мед, јелке или саднице које ће украсити дворишта. Цене су приступачне, понуда је разноврсна, а ово је и најбољи начин да се промовишу суграђани који имају своје производе. Највећа гужва је на штандовима на којима се продају слаткиши кикиндских алвара међу којима је и „Идеја Ки“ чија је власница Санела Хас Милованов.

-Ове године потрудили смо се да наше традиционалне производе свилене и гумене бомбоне, алве, кретош, лицидерска срца и друге суграђанима понудимо у паковањима које је ново и другачије. У понуди имамо бомбоне у теглицама већим и мањим, пластичним кутијама и чашама. Све оне су украшене новогодишњим мотивима и привлаче, првенствено децу. Купци су препознали наш труд и радо пазаре код нас – каже наша саговорница.

Поред стандардних производа бомбона, ушећерених јабука, лизалица, ту су и медењаци, посебно украшени и наменски припремљени.

-Од медењака смо правили кућице и јелке и лепо их упаковали. Управо се медењаци највише траже. Припрема је трајала месец дана, а највише времена отишло је на медењаке који се прво умесе, па испеку, суше и на крају шарају. Труд се исплатио – напомиње Санела Хас Милованов.

Интересантно је, додаје Санела, да суграђани већ сада купују лепо упаковане бомбоне за Бадње вече, када у куће долазе коринђаши.

-Имамо и других слаткиша који су прикладни да се дају коринђашима и заиста су тражени. За нас пуно значи ова врста промоције и продаје. Зима је нема вашара или сличних скупова где излажемо производе. Најважније је да смо и ми и купци задовољни – закључила је Санела Хас Милованов.

Новогодишњи базар трајаће и сутра до 22 сата, док ће последњег дана ове године бити до поднева.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....