Млади физичар Андреј Поповић на пријему код министарке др Јелене Беговић

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић у згради Владе Републике Србије састала се са младим добитницима медаља на међународним олимпијадама из физике.

Међу шесторо награђених ученика из Крагујевца, Крушевца и Београда са министарком Беговић упознао се и разговарао и Андреј Поповић, ученик трећег разреда гимназије „Душан Васиљев“ у Кикинди, освајач златне медаље на Међународној олимпијади из савремене физике  који се осврнуо на свој изванредан успех и златну медаљу освојену у Сингапуру на Међународној олимпијади из савремене физике.

-Штета што је такмичење одржано онлајн, па нисам и посетио Сингапур, али морам да кажем да је конкуренција била јака. Радила се квантна механика, теорија релативитета и слично, а било је доста престижних школа из целог света. Осећам се јако добро јер сам у групи амбициозних и паметних вршњака и задовољан сам због свог успеха, а примарни циљ за будућност ми је да студирам астрофизику на Математичком факултету – истакао је Андреј.

Овом приликом др Јелена Беговић рекла је да јој је раго ми је што су ови ученици посвећени и одлучни да се баве науком.

-Време у ком живимо науку ставља у све примарнији положај у друштву, зато немојте да одустајете од науке.  Наши сјајни млади физичари из  Кикинде, Крагујевца, Крушевца и Београда  су само потврда да у Србији има јако много талената и да морамо сви да их подржавамо и да им дамо шансу да буду сјајни будући научници, можда неки од њих чак и нобеловци. Кад видите колико су свестрани и паметни, стварно ми је пуно срце и заиста вреди да их сви заједно подржавамо – изјавила је министарка Беговић.

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!