На матуру без аутомобила: На путу до 0 не турирај – матурирај!

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије спроводи кампању под називом „На матуру без аутомобила“ с циљем да апелује на матуранте широм земље да не користе аутомобиле као возачи за одлазак и повратак са матурских прослава. Ова кампања покренута је 2014. године, након трагедије у Крагујевцу када је група матураната страдала у саобраћајној несрећи.

Овогодишња порука кампање је „На путу до 0 не турирај – матурирај!“, која је намењена свим матурантима у Србији. Како се ближи време матурских вечери, Агенција је позвала локалне самоуправе да се придруже активностима кампање. Укупно се 56 локалних самоуправа пријавило за учешће, очекујући укљученост више од 12.000 младих.

Циљ кампање је подизање свести о важности безбедног понашања у саобраћају, посебно током матурских прослава када је конзумација алкохола честа. Кроз кампању, млади ће бити информисани о ризицима небезбедног понашања у саобраћају и начинима како их избећи, с намером да се промовише позитивно понашање и смањи број саобраћајних несрећа међу младима.

Сваке године у саобраћајним несрећама у Србији живот изгуби око 100 младих људи, док је повређено око 6.100. Ова статистика показује да готово сваког викенда погине двоје младих, а свакога дана буде повређено просечно 17 младих особа. Прошле године, број погинулих младих био је 89.

Активности у локалним самоуправама обухватају трибине за младе на којима се младима представљају стање безбедности у саобраћају и ризици небезбедног понашања.

У наредним данима, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије ће одржати трибине широм земље, у свим локалним самоуправама које су се укључиле у кампању.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!