1 октобра, 2023

На Градском стадиону УЕФА у малом: Никола Лукач отворио први „Кикинда куп” у фудбалу

У организацији Града Кикинде и техничку подршку те домаћинство ОФК Кикинде, а све по замисли творца Здравка Рауковића, нашег Великоселца из Београда, преподневним утакмицама започео је први по реду „Кикинда куп” у фудбалу који је окупио осам клубова, дечкића узраста до 16 година, а свечано га је отворио наш градоначелник Никола Лукач.

– Нама у Кикинди, спорт је једна од најважнијих ствари. Зато кажемо да је Кикинда град спорта, али и на делу то показујемо и доказујемо улагањем у најмлађе као и давањем у инфраструктуру. Хвала, пре свих Здравку Рауковићу на овој сјајној идеји, а на нама је да учинимо све да ова наша промоција „најважније споредне ствари на свету” расте из године у годину – напоменуо је Лукач обраћајући се постројеним фудбалерима и гостима на трибинама.

Здравко Рауковић, препознат досад као виспрени организатор „Ројал купа” који у Новим Козарцима неколико година унатраг окупља млађе дечаке фудбалере, истакао је:

– Кикинда је град фудбала и блиставих имена из прошлости најпопуларнијег спорта, а наша је жеља да и у будућности север Баната и његово градско средиште изнедри нове асове. Први циљ нам је да овај турнир остане на осам клубова, али и да већ од наредне године доведемо још звучнија имена, премда их и на овој нашој премијери има подоста. Посебно хвала Казахстанцима, 15 сати авионом, преко Истанбула, путовали су до Београда.

Након данашњег целодневног програма на Градском стадиону, сутра пре подне на распореду су завршне борбе одноно утакмице трећег кола у две групе, а потом следе полуфинални мечеви и финале с почетком у 17 сати. Подсетимо, на „Кикинда купу” наступају: Црвена звезда (Београд), Војводина (Нови Сад), НК Бриње (Словенија) Македонија „Ђорче Петров” (Скопље, Северна Македонија), Галакси (Темишвар, Румунија), Ференцварош (Будимпешта, Мађарска), Мустанг (Алмати, Казахстан) и домаћа ОФК Кикинда.

 

МУРИЊО

Здравко Рауковић познат је под надимком Мурињо, а пре више од деценије као матурант кикиндске Гимназије, дакле док је још био у школској клупи, са свега 19 година сео је и на тренерску клупу и то сениорског тима новокозарачке Слободе. Одвео га је потом пут у главни град, био је у Школи фудбала Чукаричког, а последњих неколико година део је огромне Звездине машинерије, такође, у млађим узрастима београдског великана.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!