Нa годишњицу „Олује“ Покрет „Наши“ излепио плакате „Фрањо Туђман ратни злочинац“

Конзервативни покрет „Наши“ јуче је, на годишњицу хрватске злочиначке војне операције „Олуја“, излепио центар Београда плакатима „Фрањо Туђман ратни злочинац“.

Ова злочиначка операција започела је нападом на Книн, чиме је спроведен дуго припремани егзодус Срба из Крајине, што је највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата. Уз прећутну сагласност међународне заједнице, са својих вековних огњишта тада је протерано више од 250 хиљада људи, 1.881 је убијен и нестао, а српске куће и цркве су попаљене.

Оно што овај злочин чини још већим, то је да се у Републици Хрватској овај дан прославља као „Дан победе“ , а Фрањо Туђман је отац нације који се слави и којем се дижу споменици.

Конзервативни покрет „Наши“ јасно и гласно поручује да је Фрањо Туђман био ратни злочинац који, нажалост, није кажњен за своја злодела, а да је операција „Олуја“ наставак хрватске геноцидне политике према српском народу која траје до данашњих дана.

(„НС уживо“)

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!