На бициклисту налетело теретно возило, 20 учесника у саобраћају кажњено због алкохола и наркотика

Према извештају из полицијске управе у Кикинди, у току викенда догодила се саобраћајна незгода у којој је погинуо бициклиста. Саобраћајна несрећа догодила се у петак, у раним јутарњим сатима у Торњошу. На бициклисту (71) из овог места налетело је теретно возило „рено трафик“ који је возила женска особа из Сенте. Оба возача кретала су се у истом смеру.

Једна особа задобила је тешке и једна лаке телесне повреде у саобраћајним незгодама које су се догодиле у току викенда. На подручју Полицијске управе у Кикинди укупно је регистровано шест саобраћајних незгода, а материјална штета је процењена на 360 хиљада динара.

Узроци саобраћајних незгода су радње возилом и вожња под дејством алкохола. Захтеви за покретање прекршајног поступка поднети су против 16 учесника у саобраћају и издат је 71 прекршајни налог.

Из саобраћаја је, због управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, искључено 20 возача, од чега је осам особа задржано у трајању до 12 сати, јер је измерена количина алкохола у организму прелазила границу од 1,2 промила.

Такође, откривено је осам прекршаја некоришћења сигурносног појаса, 29 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила и 70 осталих прекршаја.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!