Јубилеј дечијег позоришта: Нова расвета за још боље представе

Једино дечије позориште на северу Баната „Лане“ најмлађима увек приреди лепе и незаборавне тренутке. За њихове представе тражи се улазница више, а ових дана сви гледаоци уживаће  још више с обзиром на то да је у току постављање нове расвете.

-Расвета коју смо до сада користили је дотрајала и неадекватна. Добили смо је од Народног позоришта и стара је две деценије. Како се константно кварила, на конкурсу покрајинског Секретаријата за културу добили смо 1,2 милиона динара да монтирамо нову расвету. Рефлекторе смо поставили у позоришној сали и сада ће наши верни, али и нови гледаоци, још више уживати у догодовштинама наших јунака из представа – сазнајемо од директора позоришта Александра Малетина.

Новина је и да изграђен студио за снимање. Ту је глува соба, а купљена је и сва неопходна опрема.

-Велику помоћ имали смо од родитеља чија деца су у нашем хорићу, али и глуме у нашем театру. Сада можемо да снимамо сонгове за представе, децу за рекламе и све остале аудио звуке који су на потребни – додао је наш саговорник.

Двориште овог позоришта једно је од лепших у граду. Да би га оплеменили, глумци су заједно са децом исцртали стазе до уласка у само позориште.

-Деца су радо прихватили ову иницијативу и са радошћу су се играла бојама. Пут до наше сцене сада је шаренији, лепши и богатији – напомиње Малетин.

На репертоару „Ланета“ је четрдесетак дечијих представа и сваке године он се обогаћује новим комадима.

-Очекујем да ћемо за најкасније месец дана премијерно извести луткарску представу „Уображена мишица“. Текст је написала Тања Димић, режија је колективна, док су Пеђа Поповић и Милан Вујић израдили су лутке. Сигуран сам да ће најмлађи уживати у најлепшој мишици у шуми која је решила да се уда и очекује да је сви просе како би одабрала себи достојног мужа – напоменуо је Александар Малетин.

Поред глумаца, активно у раду позоришта учествује и педесетак деце, полазници Школице глуме.

ПРОСЛАВА ЈУБИЛЕЈА

Прво дечије позориште основано је у нашем граду пре три деценије.

-Ове године обележавамо 30 година од настанка театра за децу. Током лета прославићемо рођендан како доликује и у томе ће нам помоћи наша највернија публика –  открио нам је Малетин.

A. Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!