Мост на Златици, у изградњи, спојиће Банат и Бачку

Управа за капитална улагања АП Војводине и Општине Чока  заједнички  финансирају изградњу моста на реци Златици према Ади. Нови мост стратешки је значајан не само за ову општину већ и за цео Севернобанатски округ. Посао се одвија према плану и главни носачи су монтирани прошле недеље, што је и пре уговорене динамике истакао је Срђан Поповић, одговорни извођач радова.

-У току је припрема коловозне конструкције самог моста и пропуста дужине 25 метара. Ради се и на приступним саобраћајницама са обе стране обале реке Златице. Време нам иде на руку, тако да очекујем да ћемо посао завршити пре уговореног рока – додао је Поповић.

Мост је јединствено решење за путну инфраструктуру Чоке. Током изградње, пут ће се проширити шест метара, дужина моста биће 35, а ширина 11,20 метара. Нови мост гради се поред старог, тачније на  на излазу из Падеја, на реци Златици, навела је Стана Ђембер, председница Општине Чока.

-Изградња моста је од стратешког значаја. Од када је отворен мост на реци Тиси у Ади, пре више од деценије, урађени су приступни путеви за које није завршена администрација и Банат је остао одсечен. Преко моста који је био пут ка скели која је повезивала Банат и Бачку није могао да се одвија теретни саобраћај. Због повећане  фреквенције саобраћаја садашњи, стари, мост у Падеју на реци Златици је угрожен.  Од 2016. године почели смо да решавамо овај проблем моста који је међу највећим капиталним инвестицијама у Чоки – каже Стана Ђембер.

Нови мост допринеће да се реши вишегодишња црна тачка у саобраћају на путу између Падеја и Чоке.

-Изгубљени живот нема цену. Проблем је представљала и сигнализација јер пут према Ади нема употребну дозволу. На своју одговорност поставили смо саобраћајну сигнализацију како би превенирали саобраћајне незгоде. Изградња је прави пут да добијемо мост 21. века и заштитимо  све учеснике у саобраћају, али и да омогућимо теретним камионима да несметано пролазе – додала је председница Општине Чока.

Главни извођач радова је фирма „СП инжењеринг“, а трошкови се крећу у границама уговорене вредности.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!