„Младе звезде“ показале таленат за песму, игру, свирање, рецитовање

У организацији удружења „Кекенд“ у просторијама КУД-а „Еђшег“ организовано је такмичење младих талената „Tini Csillag“ односно „Младе звезде“.  Међу такмичарима је био и Доминик Терзин (10) из Кикинде  који је окупљеној публици и жирију одсвирао Вивалдијев „Концерт у Г дуру“ на виолини.

-Спремао сам се три месеца за наступ. Ово ми је једна од омиљених композиција с обзиром на то да сам са њом освојио прво место на такмичењу у Основној музичкој школи „Слободан Малбашки“. Већ три године учим да свирам виолину и волим овај инструмент – сазнали смо од Доминика.

Из Бечеја је на такмичење стигла Дијана Божин (15) која је први пут део ове манифестације.

-Волим и да читам и да рецитујем поезију. Представила сам се песмом Монике Чик. Дуго рецитујем и ово је била прилика да свој таленат покажем публици и жирију – напоменула је Дијана.

Давид Чикош, потпредседник удружња „Кекнд“ подсетио је да је ово осми пут да се организује надметање, а први пут у организацији удружења основаног пре десет година.

-Такмичари, њих 24, дошли су из читаве Војводине од предшколског узраста до осмог разреда основне школе. Учесници су рецитовали песме, говорили одломке из прозних дела, глумили, плесали, певали, свирали. Наш основни циљ је да се дружимо, али и да се деца и млади међусобно упознају и повежу – напоменуо је Чикош.

Мелита Гомбар, чланица Градског већа присуствовала је такмичењу које је подржао Град.

-Манифестацију деца са нестрпљењем очекују и радо се одазивају да учествују. Ово је прилика да покажу свој таленат и креативност, али и своју љубав према уметности. Сведоци смо да је све мање манифестација које се одржавају на језицима националних мањина, тако да је значај овог такмичења чување језика и културе Мађара. Похвалила бих и младе који се окупљају у удружењу „Кекенд“ који показају ангажованост и на другим пројектима и чувају мађарску културу и традицију у нашем граду – истакла је Мелита Гомбар.

Помоћ у организацији такмичења пружио је и Национални савет мађарске националне мањине.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!