27 септембра, 2023

Министар Ружић поднео оставку

Министар просвете Бранко Ружић поднео је данас неопозиву оставку председници Владе Србије Ани Брнабић, речено је Танјугу у Министарству просвете.

„У смирај тродневне националне жалости, као одговоран и васпитан човек, професионалан у обављању свих досадашњих јавних дужности, као родитељ и грађанин Републике Србије, која ми је увек на првом месту, а у складу са чланом 23 Закона о Влади, донео сам једну рационалну и часну одлуку у овим околностима. Подносим неопозиву оставку на позицију министра просвете у Влади Републике Србије“, навео је Ружић у допису који је послао председници Владе Ани Брнабић.

Он је у допису додао да је премијерка упозната са чињеницом да је оставку понудио моментално оног дана када се трагедија догодила.

„У светлу катаклизмичне трагедије која је задесила нашу државу и њене грађане и грађанке у ОШ “Владислав Рибникар“, користим прилику да још једном у неизрецивом болу изразим најдубље саучешће најмилијима пострадалих, да мали анђели почивају у миру и да нам Бог помогне да се овако нешто више никад не понови“, навео је Ружић.

Он је додао да ће „драматичне слике догађаје из школе, сузе проливене при изјављивању саучешћа неутешним родитељима пострадале деце“ доживотно носити као печат на души.

Ружић је рекао да осећа моралну и професионалну обавезу да се најискреније захвали свима у образовном систему – наставном, ваннаставном особљу, директорима, ученицима, студентима, ректорима, деканима, начелницима школских управа, психолозима, секретарима, помоћницима министра, саветницима, запосленима у Министарству, на веома плодотворној сарадњи.

„Такође, изражавам колегијалну захвалност лично Вама и свим колегiницама и колегама у Влади Републике Србије, као и председнику Републике на дугогодишњој сарадњи, узајамном поверењу у борби за бољу и успешнију Србију“, навео је Ружић.

Он је изразио наду да сви правдољубиви грађани, али и политички опоненти осећају потребу да будемо уједињени у болу, тузи и борби, да као друштво добро победи зло, а правда неправду.

„Србији је потребна мудрост, сталоженост, љубав и емпатија, никако распиривање конфликата и ангажовање медијских машинерија за те потребе, ма са које стране долазиле. Србија је једна – једина, алтернативну државу немамо, и зато је морамо чувати, градити и заштитити у овим туробним тренуцима“, поручио је Ружић.

Он је нагласио да ће лично, у оквиру своје Социјалистичке партије Србије, наставити још одлучније, чистог образа и са љубављу да се бори за развијену, национално поносну, социјално праведну, међународно уважену Србију, европских вредности.

„Оставка је лични, али и политички чин, у развијеним демократским друштвима одлика снаге, а у нашем региону, врло често одлика слабости. Нека јавност суди“, закључио је Ружић.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!