„Микијева олимпијада“ промовише спорт и фер плеј

Вртић „Мики“ био је домаћин прве „Микијеве олимпијаде“ која је окупила родитеље и децу. Осмишљена су занимљива спортска такмичења у којима су сви били победници, а циљ је био дружење и учествовање у заједничким активностима.

-Родитељи малишана који похађају Предшколску установу укључени су у многобројне активности своје деце путем радионица, одласка на излет, током израде разних предмета. Наши вртићи четири године уназад примењују нове основе програма и жеља нам је да маме и тате постану креатори и реализатори васпитно-образовног рада заједно са васпитачима. „Микијева олимпијада“ осмишљена је да се сви учимо фер плеју и да се и родитељи и деца такмиче – сазнали смо од Снежане Команов, руководилац објекта вртића „Мики“.

Игре је осмислио Дејан Ивановић, сарадник за физичко који је напоменуо да је циљ дружења уједно и подсетник за родитеље да заједно са децом свакодневно упражњавају спортске активности јер деца тако најбоље уче.

-У овом узрасту преплићу се сензитивни периоди за развој разних моторичких способности и чинимо све да их деца искористе најбоље могуће кроз свакодневне активности у вртићу и ван њега. Сигуран сам да ће креативни родитељи унапредити и направити ове игре још интересантнијим – рекао је Ивановић.

Учествовали су малишани осам васпитних група заједно са својим мамама и татама. Овом приликом показана је олимпијска застава коју су направила деца, изложене су маскоте, а додељени су и пехари, које су, такође, израдила деца уз помоћ васпитача.

А.Ђ.

Don`t copy text!