Међународни турнир плениће пажњу љубитеља фудбала: „Кикинда куп” сутра и прекосутра на Градском стадиону

Представљањем учесника, вечерас у Градској кући, начињен је увод у дводневни међународни фудбалски турнир „Кикинда куп” за играче до 16 година који ће сутра и прекосутра пленити пажњу љубитеља најпопуларнијег спорта на северу Баната. Домаћин скупа вечерас у Свечаној дворани Градске куће био је градски већник задужен за спорт Драган Пецарски.

– Желим вам свима добродошлицу, Град Кикинда потрудиће се да буде добар домаћин током овог првог „Кикинда купа” који ће надамо се прерасти у традицију – рекао је Пецарски.

Ређали су се потом у обраћању представници клубова учесника турнира.

– ФК Војводина са задовољством учествује на овом турниру који је окупио такве учеснике да је јасно да ће у будућности постати престижан. Овде видимо добре школе фудбала, а ми ћемо с годину дана млађим тимом наступити, с момцима рођеним 2008. године па ћемо да видимо колико могу против старијих. Мени лично, посебно је драго што сам у граду фудбала. Сви знају какву традицију има ОФК Кикинда и шта је представљала у фудбалу бивше државе – истакао је Бојан Незири из најбољег војвођанског клуба свих времена.

Обратио се потом и представник мађарског великана будимпештанског Ференцвароша:

– Драго нам је да смо код вас у гостима, лепа је ово прилика да се упознамо, хоћемо и да уживамо у фудбалу, а на крају резултати ће нам показати шта ћемо радити даље.

Александар Марковић, помоћни тренер Звездине „класе 2008”, напоменуо је:

– И ми ћемо као и Војводина наступити с годину дана млађим играчима, а први утисак нам говори да ће турнир бити квалитетан.

Марко Вукобрат, спортски директор ОФК Кикинде, у двострукој је улози вечерас говорио и као учесник и као домаћин.

– Није фраза када кажемо да нам је велика част што је ОФК Кикинда домаћин оваквог турнира. Ово је премијера па унапред молимо да нам не замерите ако евентуално буде неких пропуста, а чим вас угостимо и испратимо размишљаћемо већ о наредној години и како би све било још боље организовано – казао је Вукобрат.

Говорио је кратко потом представник ФК Мустанг из Алматија, главнога града далеког Казахстана те нешто дуже, на македонском језику, Тони Џангаровски из ФК Македонија „Ђорче Петров” (Скопље), јасно из државе која данас носи назив Северна Македонија.

– Голема нам је част што сте баш наш клуб позвали из наше државе. Пре свега надамо се добром друштву, лепом фудбалу, а вама желимо да вам овај турнир потраје дуго година – пожелео је Џангаровски.

Коначно, Србин из Румуније, како је самога себе представио, Горан Корожар, из темишварскога Галаксија, с много емоција кратко је закључио:

– Мени лично довољно је само што сам овде међу вама, пресретан сам због тога и да дочекамо да и ми вас угостимо.  

Словенци из клуба НК Бриње, док је ово представљање трајало, били су још увек на путу ка Кикинди и они су осми клуб, поред побројаних, који ће сутра и прекосутра наступити на првом „Кикинда купу” на нашем Градском стадиону. Већ ујутро на распореду је прва утакмица на турниру на којем је осам екипа подељено у две групе. Свечано отварање предвиђено је за 12.30 сати.

Don`t copy text!