Матура кикиндских гимназијалаца: Четири грације најбоље у својој генерацији

Ђаци Гимназије „Душан Васиљев“ након окупљања у школском дворишту поносно су прошетали Градским тргом и тако се поздравили са једним и пригрлили део живота који им предстоји у будућности. Ученица генерације је Јана Страјнић која је завршила природно-математички смер.

-Школу сам представљала на такмичењима из биологије, хемије, математике. Била сам део екипе која се успешно бавила проблем солвингом, тако да смо били два пута прваци Србије у решавању логичких задатака на надметању Brainfinity. Тренирала сам пливање тако да сам успела да освојим и медаљу на републичком такмичењу за школу – каже Јана.

Спортисткиња генерације је Ања Гарача, кошаркашица.

-Од најранијег детињства посвећена спорту, првенствено кошарци тако да сам се више пута такмичила за школу. Осим ње, била сам  и део школског рукометног тима који је био веома успешан у нашој држави. И на студијама планирам да се бавим спортом јер је он део мог живота – додала је Ања.

Амбасадорка генерације је Милица Савковић, која је део школовања провела на размени у Америци.

-Драго ми је што сам проглашена за амбасадора генерације и ово је награда за труд који сам уложила током четворогодишњег школовања. Сматрам да је важно бити активан и у ваншколским активностима јер нас то чини бољи људима. Наставићу да промовишем како своју средњу школу, тако и град где год да сам – рекла је Милица.

Друштвењак генерације титула је која се додељује од пре две године. Породица Тодоровић награђује ученика који је био најуспешнији из друштвених наука, а ове године то је Ана Стојковић.

 

-И сама сам изненађена овим признањем. Ове и претходне године освојила сам две награде на републичком такмичењу из психологије и то треће и друго место. Ово је још један подстрека за даље школовање, али и најлепши начин да се заврши средња школа – прецизирала је Ана.

Директорица Мирјана Дражић истакла је да ове године испраћају 86 матураната.

-Као и сваку и ову генерацију памтићемо по добром. Агилни и спремни да помогну како једни другима, тако и онима којима је помоћ потребна. Појединим од ових ђака предавала сам још у основној школи и част ми је што сам била део одрастања свих наших матураната – навела је Мирјана Дражић.

А.Ђ.

 

Don`t copy text!