Локална самоуправа улаже у путну инфраструктуру: За саобраћајнице издвојено 55 милиона динара

На раскрсници улица Јована Јовановића Змаја и Партизанске постављају се цеви за инсталацију будућег семафора, гради се атмосферска канализација, након чега ће и бити урађена и рехабилитација коловоза. Како напредују радови уверили су се градоначелник Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа Мирослав Дучић, директор ЈП „Кикинда“ Чедо Гверо и члан Градског већа Небојша Јованов.

-Улица је затворена за саобраћај и очекујемо да ће радови бити завршени почетком јула. И „Србијагас“, ЕПС и „Телеком“ су завршили послове на овој деоници. Раскрсница, која је била једна од опаснијих у граду биће проширена и безбеднија за све кориснике саобраћаја. Након што завршимо овај део Змај Јовине улице настављамо са радовима поред будућег ритејл парка у Блоку Б где ће бити изграђена приступна саобраћајница и паркинг места – казао је Чедо Гверо.

Средства су обезбеђена на конту редовног одржавања саобраћајница за шта је локална самоуправа обезбедила 55 милиона динара.

-Морали смо да изнађемо средства и да, коначно, уредимо овај део града. Пре неколико година завршена је изградња фекалне канализације и део коловоза, тако да се сада наставило са оним што је започето. Ова улица је фреквентна, служи и за пролаз теретних возила, тако да смо изашли у сусрет грађанима који су тражили да се улица реконструише. Изградњом нових паркинг места решава се проблем паркирања у Микронасељу које је и најгушће насељени део града. На овој деоници су и два аутобуска стајалишта која ће бити замењена – прецизирао је градоначелник Лукач и додао да ће поменути део града добити потпуно нови изглед.

До сада су изграђени тротоари и рехабилитација саобраћајница на неколико деоница. Рехабилитацијом асфалта у улици Јована Јовановића Змаја од Башаидског друма до Михајла Пупина  обухваћено је 800 метара.

Изградња атмосферска канализације обухватиће изградњу делова , али и нових колектора неопходних за решавање ефикаснијег одвођења вода са површина на страни улице  Змај Јовине са непарним кућним бројевима. Рехабилитацијом паркинга у поменутој улици, у укупној дужини од 1.100 квадрата биће обезбеђено нових 65 паркинг места. Од Башаидског друма до Партизанске биће изграђена 43 паркинг места, а од Блока И до кућног броја 162 планирана су 22 паркинг места.

А.Ђ.

Don`t copy text!