Љубавни заплет на сцени у Иђошу

У Иђошу, у Културно-просветном друштву „Миливој Оморац“, прошле године оживљен рад драмске секције, настављају припремом још једне премијере. После мјузикла „Причам ти причу“ у којем су млади вратили сећања на старе обичаје у овом месту, сада публику очекује „Луда кућа“, каже Николина Јоцин, ауторка представе.

– У питању је комедија, а радња је смештена у осамдесете године прошлог века. Мајка жели да иде у велики град, па покушава ћерку да уда за Американца. Ћерка је, међутим, заљубљена у сеоског поштара и то је тек почетак комедије у три чина, са занимљивим обртима. Ја сам написала текст, режирала, осмислила сцену, костиме и све остало, у чему су ми помагали чланови Друштва. Поново су помогли и мештани који су нам обезбедили намештај и реквизиту – каже Николина.

Пробе су одржаване готово три месеца, а у представи, која траје сат и десет минута, игра девет чланова Драмске секције: Бранислав Бројчин, Ирина Милосављев, Александра Шећеров, Славиша Алексић, Миленко Милосављев, Уна Јоцин, Јована Цветков, Милица Миладинов и Марица Бројчин.

Премијера је заказана за недељу, 21. април, у 19 сати, у сали Дома културе у Иђошу. Улазница је добровољни прилог који у КПД-у користе да уреде салу и обезбеде послужење за своје чланове на премијерама.

Николина Јоцин заслужна је за поновно активирање још неких секција Друштва – хора и фолклора који континуирано раде и ускоро ће имати прве наступе.

– Хор ће имати концерт у Православној цркви за Ускрс, а за почетак лета планирамо и Културно вече на којем ће наступити и фолклор. Следе нам Бубалице, али, пре тога и реприза нове представе, као и гостовање у Удружењу пензионера у Кикинди, у којем смо успешно играли и прошлу представу – најављује Николина.

Три секције Друштва окупљају око 70 чланова који континуирано одржавају пробе. Много је ентузијазма и радости стварања у иђошком Дому културе што, са сасвим мало улагања, обогаћује сеоски културни живот на задовољство и мештана и њихових гостију.

С. В. О.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!