Ликовним радовима поздравили пролеће – вечерас признања добило 18 најбољих

Најбољи међу најмлађим ликовним уметницима, њих 18, награђено је за радове на тему „Поздрав пролећу“, на конкурсу поводом истоимене манифестације која се, 26. пут, одвија у нашем граду. На позив из Културног центра, организатора програма, стигло је више стотина радова предшколаца и ученика основних школа.

– Одзив је био невероватан, па је жири, у којем су радили сликари Смиљана Шалго и Брацо Азарић, заиста имао велики и нимало лак посао – каже уредница програма у Културном центру, Тања Ножица. – Одлучили су да доделе 18 равноправних награда, мада је, кажу, тај број могао да буде и два пута већи јер је било много добрих радова.

На свечаности у великој сали Културног центра вечерас су дипломе и поклоне од Смиљане Шалго примили: осам предшколаца, три ученика млађег и пет старијег основношколског узраста.

Андреј Сандић има седам година и првак је у ОШ „Петар Кочић“ у Накову.

– На мом цртежу су сунце насмејано, облак, неколико дрвећа, трава, мали зека, птица и јабуке. То је пролеће – објаснио је Андреј.

Шестогодишња Милица Ђошановић иде у вртић „Наша радост“.

– Ово је већ други пут да сам добила награду. Нацртала сам два срца, траву, балоне, дрвеће, сунце, небо и птице – каже Милица.

Нина Керкез такође иде у школу „Петар Кочић“ и има девет и по година. Каже да је већ добила награду на конкурсу који је расписала школа „6. октобар“.

– Тада сам цртала дворац, а сада девојку како лети на птици, дрво како је насмејано и пролеће како је шарено. Та девојка сам ја јер се радујем пролећу, то ми је омиљено годишње доба – испричала је Нина.

Програми којима деца поздрављају пролеће почели су пре подне, представљањем књиге „Како је Века вештица заволела бајке“ Ане Драговић Дрљевић и интерактивном радионицом. После доделе награда, отворена је изложба слика Гордане Лекић Лаковић.

Сутра ће се прво одржати еко-караван деце из вртића који је заказан за 9.30. Затим ће, у Културном центру, наступити Бранимир Росић са својом летећом гитаром. Од 11 сати су радионице бојења јаја, а тачно у подне и трка беба – „Нај Кића“. Централни и финални програм „Поздрава пролећу“ одвијаће се у сали Народног позоришта, од 15 сати.

С. В. О.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!