21 септембра, 2023

Ликовне радионице у Музеју: У друштву са мамутом

Радионица за малишане од 7 до 12 година део је годишњих припрема за Мамут-фест. Прошле године, цртеж изабран на ликовном конкурсу за децу, нашао се на плакату манифестације, каже Катарина Драгин, музејски адукатор.

– Ове године решили смо да направимо сликовницу и испричамо причу о Кики која неће имати тако тужан крај какав је у филму који се приказује у Музеју и који често растужи малишане – каже Катарина Драгин. – У галерији у приземљу постављена је огромна сликовница и деца су, у шестодневном процесу, прво радила своје илустрације, а затим су од тих цртежа израђиване странице сликовнице.

Сликовница се зове „У друштву са мамутом“ и на њој ради дванаест основаца. Седмогодишњи Андреј први пут је на радионици.

– Сада цртамо на зидовима, ставићемо наслове и онда ће то бити као нека књига,  прича о Кики. Ја сам цртао како је Кика упала у блато и како јој деца помажу – прича Андреј.

Мања има осам година.

– Долазим на радионицу јер јако волим да цртам и креативна сам. Нацртала сам децу испред музеја.

Њихова другарица, осмогодишња Нина, на радионицу долази из Накова.

– Допада ми се што шарамо по зидовима. Цртала сам како се Кика игра са децом. Сликовница ће нам бити лепа и шарена – каже Нина.

На радионици се ради тимски, што је веома корисно, сматрају у Музеју.

– То је добар начин да деца уче да прихватају туђе идеје – објашњава Катарина Драгин. – Најважније је то што они сами креирају садржаје за своје вршњаке, доприносећи тако стварању културног садржаја. На самом „Мамут-фесту“ моћи ће својим делом да се похвале вршњацима, мамама и татама, и да заједно „уђу“ у велику, веселу сликовницу о славној Кики.

Програми „Мамут-феста“ заказани су за 9. септембар, када ће најмлађи Кикинђани поново прославити Кикинд рођендан,

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!