Летњи турнир у малом фудбалу: Наградни фонд 550.000, шампиони добијају 400.000

Утакмицом између Про Универзала и ОФК Кикинде у којој је са 5:1 победу однео Про Универзал започео је летњи турнир у малом  фудбалу. Отворила га је председница Спортског савеза града Јелена Чуданов која је и извела први ударац на терену.

-Међу екипама које су пријављене половина је са територије града, а половина је из осталих места из Војводине. Сигурна сам да ће гледаоци који га буду пратили имати прилику да уживају у врхунском фудбалу. Организатор је Спортски савез, а покровитељ је локална самоуправа и ово је други турнир, након трогодишње паузе. Искуснији смо у односу на прошлу годину и сигурна сам да ће ово бити успешан турнир – истакла је Јелена Чуданов.

Учествује 12 екипа и жребом су одређени парови.

– Наградни фонд је 550.000 динара. Првопласирана екипа освојиће 400.000, што је увећање у односу на прошлу годину. Другопласирани тим добија 100.000 и трећепласирани 50.000 динара. Средства која су  издвојена су примамљива јер смо водећи у региону по новчаним наградама, Стога не чуди што имамо доста екипа на турниру – напоменула је наша саговорница.

Гледаоци који су пратили надметање у великом броју показатељ су да турнир у малом фудбалу прави потез током летње паузе већине спортских клубова.

-Сигуран сам да наше спортско надметање неће бити у сенци Европског првенства у фудбалу. Има и доста екипа које су се пријавиле за учешће и верујем да ће фудбалери сваке вечери имати добру подршку гледалаца са трибина – навео је Драган Пецарски, члан Градског већа.

Већ за наредну годину размишља се о новинама.

-Разговарали смо о томе да се истоветан турнир организује за млађе категорије како би и они могли да покажу шта знају, али и да стичу нова искуства. Постоји иницијатива и заинтересованост да се и млади фудбалери опробају у малом фудбалу и ми интензивно размишљамо о томе – открила је Јелена Чуданов.

На турниру, који се игра у дворишту Гимназије и Економско-трговинске школе, учествују екипе  територије града Кикинде, Зрењанина, Новог Сада и Врбаса.  Утакмице почињу у 20 часова. Планирано је да турнир траје од осам до десет дана, што ће зависити од временских прилика.

Игра се по систему четири плус један, по правилима футсала. Припремљене су и награде за појединце: најбоље играча, голмана и стрелца, као и за публику.

А.Ђ.

 

Don`t copy text!