21 септембра, 2023

Кикиндски основци сјајни на државном такмичењу из физике: Браво за Стефана, Сару, Лену и Матеју

Четворо ђака кикиндских основних школа који су учествовали на Државном такмичењу из физике одржаном овог викенда у Пожаревцу, показали су одлично знање и остварили изузетне резултате освојивши две друге и две треће награде.

Ученик осмог разреда Основне школе „Свети Сава“ Стефан Варга освојио је другу награду и пласман на Српску физичку олимпијаду која ће бити одржана у мају. Одличан резултат остварила је и Сара Живков, ученица шестог разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“ која је такође освојила другу награду.

Сјајни су били и ученици шестог разреда: Лена Давидовић из Основне школе „Жарко Зрењанин“ и Матеја Косић из школе „Вук Караџић“. Обоје су освојили треће награде.

На државном такмичењу одржаном у ОШ „Краљ Александар I“ у Пожаревцу учествовало је 633 ученика.

На Српску физичку олимпијаду која ће бити одржана 11. и 12. маја позвано је 20 ученика из редовних и 16 из специјалних одељења при математичкој гимназији.

Ментори кикиндских ђака су наставници Жељко Радивојша (ОШ „Жарко Зрењанин“) и Биљана Груловић (школе „Свети Сава“ и „Вук Караџић“), а на републичко такмичење водила их је наставница Драгана Воларов.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!