(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“. Са домаћинима, градоначелником Николом Лукачем, народним послаником и шефом посланичке групе СНС у Скупштини Србије Миленком Јовановим и покрајинском посланицом Станиславом Хрњак, као и представницима покрајине, покрајинским секретаром за спорт Данетом Бастом и Срђаном Кружевићем, генералним директором ЈВП „Воде Војводине”, посетио је „Банатски фруштук“, „Европски кутак“, улицу Старих заната, Гостинску собу. Разговарао је са чланицама удружења жена, локалним пољопривредним произвођачима, али и гостима из Источног Сарајева, Лопара и других делова Србије.

Да је наш град престоница лудаја потпредседник Вучевић уверио се пошто је, заједно са градоначелником Лукачем, уручио награде и пехаре одгајивачима тикве који су ове године били најуспешнији.

– Честитам вам на томе како сте од лудаје направили бренд и подсетили све нас да итекако имамо одличне производе у нашој држави. Заборављамо оно што нас је красило вековима, а Банат је био познат по производњи лудаја. Када видим ове плодове сигуран сам да ћемо уз помоћ њих моћи да проверимо оно што ви, Кикинђани, тврдите да када се попнете на лудају видите цео Банат. Честитам комшијама из Мађарске на победи уз жељу да имамо најбоље могуће односе како са њима, тако и са пријатељима из свих других држава – истакао је Вучевић.

Додао је и да му је драго што је видео пријатеље из других градова широм Србије, али и других држава.

– Дошли су да уживају у кикиндском гостопримству, у граду који заслужује да буде на мапи дешавања у нашој држави. Надам се, желим и верујем да ћемо веома брзо лакше и сигурније долазити до вас, да ћемо да изградимо чувени смајли, да нам буду сигурнији и бољи путеви, да још више гостију дође у Кикинду. Да решите проблем хотела „Нарвик“, који је наслеђен, да стварате нове прилике за бољи живот Кикинђана и свих у северном Банату који су окренути ка вашем граду. У име председника Републике Србије Александра Вучића, честитам вам на сјајној манифестацији, гостопримству и желим срећу породицама јер „Дани лудаје“ су породични празник. Ми верујемо у породицу и поносни смо на наше мајке и очеве, баке и деке и држимо се заједно. Волимо нашу Кикинду и раван Банат и лудају – закључио је потпредседник Владе Милош Вучевић.

Обраћајући се окупљенима на Градском тргу Никола Лукач пожелео је добродошлицу свим гостима и истакао да Кикинђани током четири дана манифестације пуног срца дочекују све који  дођу у град добрих људи.

– За нас су „Дани лудаје“ најважнија манифестација кроз коју негујемо традицију, културу и обичаје свих који живе у нашој Кикинди. Драги гости уживајте, а мојим Кикинђанима желим да поручим да чувамо, поштујемо и помажемо једни друге како би заједнички креирали још бољу будућност за наш град – поручио је градоначелник Лукач.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!