На Старом језеру у петак: Програм за Међународни дан физичке активности

Град Кикинда и Туристичка организација у петак, 10. маја, од 17 до 19 сати на Старом језеру обележиће Међународни дан физичке активности. Поред Дома здравља, Завода за јавно здравље и Црвеног крста обележавању ће се прикључити и бројне организације, ученици и удружења грађана.

Сваке године обележава се под слоганом „Кретањем до здравља“, а  циљ је подизање свести о значају и важности редовне физичке активности у очувању и унапређењу здравља. Физичка активност представља свако кретање тела које доводи до потрошње енергије.

Редовна умерена физичка активност, као што су ходање, вожња бицикла, плес, не чини само да се осећате добро, већ има значајне предности за здравље: смањује ризик од кардиоваскуларних болести, дијабетеса и неких врста рака, помаже у контроли телесне масе, а доприноси и добром менталном стању. Она унапређује раст и развој деце и младих, повећава самопоуздање, самопоштовање и ствара осећај припадности заједници.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!