27 септембра, 2023

Кампања скрининга на анеуризму трбушне аорте: У Кикинди прегледи 4. и 5. априла

Клиника за васкуларну хирургију Универзитетског клиничког центра Србије у сарадњи са Удружењем кардиоваскуларних хирурга Србије, уз подршку Министарства здравља, спроводи прву кампању скрининга на анеуризму трбушне аорте.

Мобилни аутобус са ултразвучним апаратом у Кикинди ће бити два дана, 4. и 5. априла. Прегледи ће се обављати у термину од 8 до 13 часова, на простору паркинга у Општој болници Кикинда.

На преглед могу доћи грађани изнад 50 година старости, уз здравствену књижицу.

Kампањa скрининга на анеуризму трбушне аорте спроводи се у складу са препорукама Европског водича добре клиничке праксе за дијагнозу и лечење анеуризме абдоминалне аорте.

Мобилни аутобус са ултразвучним апаратом од 31. марта до 14. априла обићи ће Зрењанин, Суботицу, Кикинду, Зајечар, Крушевац, Лесковац, Бежанијску Косу и Клинички центар Србије.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!