10 децембра, 2023

Ју група отворила рок вече „Дана лудаје“

Рок вече  38. „Дана лудаја“ отворила је Ју група. Популарни Јелићи, браћа Драги и Жика, групу су основали седамдесетих година прошлог века и тако су оформили најдуговечнију рок групу у Србији. Придружио им се и Петар Јелић, а многобројну публику у Кикинди подигли су на ноге ванвременски хитовима: „Дунаве“, „Од злата јабука“, „Одлазим“ , „Дунавом још шибају ветрови“, „Црни лептир“, Чудна шума“ и другим.

-Кикинде се сећам још из седамдесетих година прошлог века, када смо почињали. Недалеко од центра постоји Старо језеро где смо ми долазили. Сазнали смо и да је глумица, ваша суграђанка, Весна Чипчић својевремено на том простору возила „веспу“. То сам запамтио и везујем за Кикинду. Вечерас смо имали одличан концерт и волели би да дођемо у Кикинду када је посете сове, али и да видимо једну од најлепших улица на свету коју имате. Град је прелеп, а публика је сјајна – пренео нам је своје утиске Драги Јелић.

Након двочасновног концерта, Драги и Жика, истакли су да рок у Србији живи и да има своју верну публику.

-Има доста младих бендова који вредно и предано раде, али немају подршку коју смо ми некада имали. Сада су подршка компјутери и друштвене мреже, у које се не разумем најбоље. За рокенрол у Србији никада није било лаких времена, али он је увек истрајавао – истакао је Драги Јелић.

Ју група на сцени је 63 године, а 1970. године одлучили су да публици представе сопствене композиције.

-У то време одабрали смо правац који је био неизвестан, али се добро показао. И данас, у Србији, рокенрол постоји. Веома је жив, али од деведестих као да су се многи трудили да га минимализују. На срећу то се није десило и у последњих неколико година овај музички правац поново је у експанзији  и све више је заступљен у нашој земљи – додао је Жика Јелић.

 

не, не , не!!!!!!