Још једно баскет усијање: „Кикинда 2023” на градском тргу 30. јула

Поводом предстојећег турнира у баскету 3х3 „Кикинда 2023” у просторијама Спортског савеза Кикинде одржана је конференција за новинаре на којој су говорили Владимир Шурлан, саветник за спорт у ССК и Јелена Чуданов, председница ССК.

– Прошле године организовали смо турнир први пут и било је све дивно, а ове  године, надамо се, биће још боље. Решили смо да све буде у једном дану одржано, у недељу 30. јула, а сада очекујемо и да посета буде већа него 2022,  иако је и тада било много гледалаца. Велико интересовање смо имали за овај турнир па смо морали и да ограничимо број екипа на 12, а свега не би било да није подршке градске управе – рекла је Чуданов.

Шурлан, иначе кошаркашки делатник, додао је:

– Место догађаја је старо, окупићемо се на градском тргу код фонтане, а кош, подлога, трибине и велики екран стижу нам из Спортског савеза Војводине. Од 12 тимова, шест су из Кикинде, три из Зрењанина, два из Новога Сада и једанаиз Врбаса. Имамо четири групе са по три екипе, почећемо у 15 сати, а финале је превиђено за 22 сата. Наградни фонд је богат, иако турнири у баскету не могу по томе да прате турнире у малом фудбалу. Код нас ће победник зарадити 150 хиљада, другопласираном ће припасти 70, а трећем 30 хиљада динара.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!