Јевто Јарчевић тренер ОФК Кикинде, јесењег лидера војвођанског „Истока”: Можемо и морамо много боље

Након летошњег испадања из Српске лиге „Војводина”, фудбалери ОФК Кикинде кренули су у нову сезону војвођанског „Истока” решени да се експресно врате у трећи ранг, иако притиска управе није било. Тренер Јевто Јарчевић напомиње да је летос кључни тренутак био селекција играча.

– Играчи који су и у Српској лиги показали радну етику, карактер, лојалност и мотив за велика достигнућа, остали су у ОФК Кикинди. Нисмо паничили у прелазном року, били смо рационални и стрпљиви, а када је тако увек очекујете резултате па нас је пораз у првом колу, од Црвене звезде у Руском Селу, баш погодио. Три дана на тренинзима нико од играча реч није проговорио и био је то знак да смо добро посложили екипу. Несретни пораз на старту мобилисао нас је и онда је у градском дербију на Вашаришту против ЖАК-а била за нас прекретница. Победили смо у надокнади, а потом започели серију одличних партија – каже Јарчевић.

Шансу је добило доста младих играча, а они старији на прави начин подучили су их како треба играти такмичарске утакмице?

– Да, видело се то најбоље у Ковину и код куће против Јединства из Банатског Карађорђева, биле су то наше партије за памћење. Најслабију игру пак пружили смо против највећег ривала Слободе из Нових Козараца, која је најдуже и била на лидерској позицији током јесени, када нисмо били ни агресивни ни добри у пасу. Премда смо на крају ремизирили са Слободом, такву игру више не смемо поновити.

Леп је поглед с врха током „зимовања”?

– Наравно, али нема сумње да на темељима велике стабилности клуба, овај тим ОФК Кикинде може и мора много боље на пролеће. Док је пауза радимо и даље интерне анализе, а играчи имају активни одмор и радује ме та врста њихове посвећености. Прозивку сам заказао за 25. јануар, имамо у плану шест контролних утакмица, а прва ће бити 8. фебруара. Успут, трудимо се и да доведемо појачања, али неће их бити много. Без сумње, и неки играчи који су већ у клубу и имају завидан квалитет, морају подигнути током предстојећих зимских припрема ниво физичке спреме и онда ће и они представљати појачања за пролеће.

Биће и одлазака с Градског стадиона?

– Неће бити много прекобројних, али не могу ни сви остати у клубу. Мени је најважније, и поред чињенице да смо без притиска управе у погледу брзог повратка у Српску лигу, што сам сигуран да ова екипа ОФК Кикинде има снагу да прва прође кроз пролећни циљ – јасан је Јарчевић.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!