Извештај ПУ: у марту смањен број кривичних дела – изречено 40 хитних мера због насиља у породици

Стање безбедности на подручју Полицијске управе у марту оцењено је као повољно. Приоритет у раду били су: превенција прекршаја и кривичних дела, очување стабилног јавног реда и мира и потпуна заштита живота, личне и имовинске сигурности грађана Севернобанатског округа.

На подручју Полицијске управе у Кикинди, прошлог месеца регистрована су 134 кривична дела. Ако се упореди са 172 учињена дела у истом месецу прошле године, уочава се смањење од 22 одсто.

У области општег криминала, укупно је регистровано 118 кривичних дела, што чини смањење од 16 одсто у односу на март 2023.

Откривено је шест кривичних дела у области привредног криминала, три у области високотехнолошког криминала и шест кривичних дела на пољу еколошког криминала.

Од укупно 54 регистрована кривична дела са непознатим починиоцима у марту, расветљена је готово половина, односно готово 41 одсто. Такође, од 54 регистрована кривична дела са познатим починиоцем, у марту су 23 особе ухваћене у извршењу.

У овом периоду поднето је десет кривичних пријава због наркотика, регистровано је седам насиља у породици и изречено је укупно 40 хитних мера (27 привремених мера забране контактирања и приласка жртви и 13 привремених удаљења могућег починиоца из стана).

Регистровано је 61 кривично дело против имовине и то: 44 крађе, 12 тешких крађа, и по једно разбојништво, превара, изнуда и прикривање.

На територији Округа у марту није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, нити тежих облика угрожавања личне и имовинске сигурности грађана. Откривено је 27 прекршаја против јавног реда и мира, што је, у односу на март прошле године, смањење за око 44 одсто.

У области безбедности саобраћаја евидентирано је 36 саобраћајних незгода, што је повећање у односу на март 2023, када их је било 29. У саобраћајним незгодама погинула је једна особа, док је осморо учесника задобило тешке, а 16 лаке телесне повреде.

Приликом регулисања и контроле саобраћаја на путевима, учесника у саобраћају, возача и возила, откривено је 1.512 прекршајa (прошлог марта било их је 1.541).

Откривено је: 126 прекршаја вожње под дејством алкохола, 163 прекорачења дозвољене брзине, 312 некоришћења сигурносног појаса, 36 употреба мобилног телефона и један прекршај вожње под дејством психоактивних супстанци.

Погранични послови, кретање и боравак странаца и сузбијање илегалних миграција и трговине људима

У овој области, остварена је ефикасна заштита државне границе и пограничног подручја, као и доследно спровођење закона у области контроле кретања и боравка странаца, издавања путних исправа, у управним пословима и пословима оружја и држављанства.

У марту је према страним држављанима предузето 337 мера, док су у истом периоду 2023. године, према страним држављанима, предузете 192 мере.

Реализовано је 20 акција у којима је укупно дислоцирано 77 ирегуларних миграната пронађених у зони граничне линије, који су превезени и смештени у прихватне центре Комесаријатa за избеглице и миграције, саопштено је из Полицијске управе у Кикинди.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!