3 октобра, 2023

Избори за Савете националних мањина у недељу

Избори за чланове 19 савета националних мањина заказани су за недељу 13. новембар, док ће четири мањине – горанска, македонска, хрватска и црногорска, бирати представнике путем електорске скупштине.

У законском року је потврђено 50 изборних листа. На листама је троје Кикинђана: Рамона Тот, професорка мађарског језика и књижевности, налази се на изборној листи кандидата за чланове Савета мађарске националне мањине- „Мађарска слога”. Милица Ристић, струковни васпитач је на листи „За јединство Рома Србије Ибро Идић” као кандидаткиња за чланицу Савета ромске националне мањине. Жељко Раду, економски техничар, такође из Кикинде, кандидат је листе „Србија за Роме- Заједно можемо све” за Савет ромске националне мањине.

По пет листа потврђено је за албанску, бошњачку, русинску и руску мањину, четири листе поднеле су Ашкалије, по три листе имају бугарска, буњевачка, египатска и словачка национална мањина.

Између две листе бираће Роми, Румуни, Украјинци и Чеси, док по једну листу имају Немци, Власи, Грци, Пољаци, Мађари и Словенци.

Бирачка места биће отворена у недељу у 7 сати, а затворена у 20 часова. На територији Града Кикинде биће 10 бирачких места, пет у граду и пет у селима.

Редовни избори за чланове националних савета националних мањина одржавају се сваке четири године, колико према Закону, траје мандат једног сазива националног савета.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!