3 октобра, 2023

Јованов: Уз фабрику воде и мини постројења за села

Шеф посланичке групе „Александар Вучић- Заједно можемо све“ у Скупштини Србије Миленко Јованов предочио је министрима у новој Влади важне пројекте за грађане Кикинде указујући на велики значај успешног завршетка изградње фабрике воде, као и реализацију више пројеката у области путне инфраструктуре. Како је указао Јованов, поред изградње фабрике воде у Кикинди, у селима ће, у сарадњи са покрајином,   бити изграђена мини постројења за пречишћавање, чиме ће грађани на целој територији Града добити здраву пијаћу воду.

-Пречистач за пијаћу воду који се ради у Кикинди је веома важан за наш град, као и неки други пројекти. Ту, пре свега, желим да кажем да, од вас господине Весићу, очекујем контролу и беспрекорну реализацију пројекта фабрике воде у Кикинди. То је јако важан пројекат за нас и врло је важно да грађани Кикинде у што краћем року, у складу са стандардима изградње, добију чисту воду за пиће. У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, шумарство и водопривреду финансираћемо мини постројења за села, тако да сви грађани на територији Града Кикинде могу да имају добру воду за пиће- указао је шеф напредњака у Народној скупштини.

-Важно је да се настави и са другим пројектима, да се брза саобраћајница Сомбор-Кикинда гради и врло је важно то што је министар Мали навео, да ни један од пројеката који је започет неће бити заустављен, иако је криза и тешка ситуација- истакао је Јованов и наставио:

-Радујемо ме и желим да поздравим то што је издвојен новац за планирање две обилазнице, око Меленаца и око Башаида. Тиме ће се, у великој мери, убрзати пут до Зрењанина. То је тај, условно речено, јужни крак за нас из Кикинде, да се прикачимо на Зрењанин и касније два аутопута која ће ту да се граде, један ка Београду, а један ка Новом Саду. Хтео бих и да вас замолим да, када буџет буде био на дневном реду, да се у њему нађе кружни ток у Башаиду. То је село пред Кикиндом, које има укрштање два пута.  Знакови постоје, то није спорно, али проблем је што један пут води из Новог Бечеја преко Новог Милошева, Башаида до Торде, а други иде из Кикинде преко Башаида до Зрењанина, и онда и једна и друга страна помисле да имају право првенства пролаза и то је црна тачка где има велики број страдалих. Молио бих да имамо то у виду, и да пробамо да решимо. То ће бити решено обилазницом, али док она не буде реализована, тај кружни ток би решио проблем са којим се људи суочавају- нагласио је шеф посланичке групе СНС.

Кикинда: Од снажне индустрије до лоших  приватизација

-Све су то важни пројекти за наш град, јер ми до 2013. године нисмо имали прилике да видимо ни како изгледа страни ни домаћи инвеститор, имали смо само затворене фабрике. Град у коме сам рођен и живим погодила је највећа јеврејска клетва: дабогда имао па немао. Град који је био врло богат, имао јаку, извозно оријентисану индустрију, али и оно што је преживело санкције уништено је приликом приватизација и дошло је дотле да се ништа не ради и не гради- указао је Јованов у Скупштини Србије.

-Ове саобраћајнице ће у великој мери помоћи да још неки инвеститори дођу у наш град и да се отворе још нека радна места, а са друге стране, јако нам је важно да се заврши фабрика воде јер је већ дуго то Кикинђанима главна тема. Ми сада показујемо, тиме што се гради и сваког дана напредује та фабрика, да за разлику од оних који су само делили летке са водом и причали како ће нешто да ураде, ми заиста и радимо. Ови пречистачи су такође важни, и мислим да ћемо, уз свеобухватну акцију пошумљавања, пошто је Кикинда град који има најмање пошумљених површина у Србији, доста променити еколошку слику у Кикинди, поред привреде и инфраструктуре, да се похвалимо и таквим резултатима.

Криза не зауставља планове

-Као Кикинђанин и посланик у Скупштини Србије желим да подржим ове предлоге који показују да не одустајемо од онога што смо замислили- иако је криза. То показује снагу и стабилност наших јавних финансија. Када то све завршимо, остаће да поразговарамо о северном краку који би могао да иде од Кикинде ка Хоргошу и тиме бисмо направили паралелу Коридору 10 кроз Банат, то би у великој мери променило слику и један доста девастиран регион, који је доста тога претпео кроз лоше године санкција и приватизације, мало помогнемо. Онда, да повежемо и направимо транзитно место и кроз гранични прелаз Наково, и ако би био позитиван одговор румунске стране, од Кикинде према Новом Саду, а на другу страну ка Темишвару, па Сомбору и даље кроз Хрватску. У име грађана Кикинде и своје име захваљујем на томе што се није одустало од ових пројеката и молим вас да се реализују у најкраћем могућем времену, без икаквих проблема, да грађани Кикинде јасно виде шта Влада Републике Србије ради за њих. Видели су већ многе ствари јер све оно најважније за њих урађено је у периоду од када председник Вучић има доминантну политичку улогу на политичкој сцени у Србији и доминантно утиче на политику Владе РС- закључио је Јованов.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!