1 октобра, 2023

Ирегуларни мигранти пронађени у Кикинди, Суботици и Сомбору

Припадници Министарства унутрашњих послова у данашњој акцији усмереној на сузбијању илегалних миграција на подручју Кикинде, Суботице и Сомбора пронашли су  371  ирегуларног мигранта и који се превозе у прихватне центре. Такође, у акцији су нађене три аутоматске пушке, једна полуаутоматска пушка и пиштољ, као и два агрегата, 25 пасоша и 12 личних карата.

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић поручио је да ће највећи број миграната бити спровден у прихватне центре.

-Пронађено је више комада ватреног оружја, тачније на једној локацији нађене су четири аутоматске пушке. У  току је увиђај лица места и крим-техничка обрада лица места. Видећемо да ли некоме од ових миграната које смо пронашли на лицу места припада то оружје – рекао је Васиљевић.

Он је навео је да је у овој акцији по први пут један број миграната такозваних „извиђача“ пронађен у крошњама дрвећа, а да полиција прилагођава своје мере и радње променама у њиховим активностима.

-Могу да поручим свим грађанима да могу да буду максимално спокојни и безбедно ће бити на свим подручјима у Републици Србији –  казао је Васиљевић.

Акцији је присуствовао и министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је истакао да се овакве акције детаљно планирају, као и да у њима учествују најобученији припадници елитних јединица МУП-а.

-Република Србија је земља хуманих и добрих људи. И тако се и односимо према свима којима је помоћ потребна. Али држава неће дозволити да било ко злоупотреби то гостопримство и угрози безбедност наших грађана. Ова акција је још једна у низу акција које Министарство унутрашњих послова спроводи у циљу сузбијања илегалних миграција, а посебно на сузбијању њихових међусобних обрачуна и криминалних активности. Због неприступачног и непрегледног терена овакве акције се детаљно планирају и у њима учествују најобученији припадници елитних јединица министарства – прецизирао је  рекао је министар Гашић.

Министар Гашић је поручио да Министарство унутрашњих послова активно прати дешавања и да су припадници МУП-а спремни да адекватно реагују у сваком тренутку.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!