Ин мемориам: Преминуо Имре Кабок, дугогодишњи председник Месне заједнице Руско Село и функционер локалне самоуправе

Грађане Кикинде и околних места, јутрос је потресла тужна вест. После дуге болести, у 67. години, преминуо је истакнути члан наше заједнице, Имре Кабок.

Кабок је рођен у Руском Селу, где је похађао основну школу. Средњу машинско-техничку школу завршио је у Зрењанину. Студирао је на Машинском факултету у Новом Саду. Школу резервних официра завршио је у Билећи, 1979. године. Радио је на пословима механичара и шефа машинске радионице у ДП “Слога“ Руско Село. Приватним предузетништвом бавио се од 1992. до 2005. године, а затим и пољопривредном производњом на сопственом поседу.

Кабок је био активни члан и функционер Савеза војвођанских Мађара од 2002. У раду Месне заједнице Руско Село био је ангажован од 1988. године, када је постао председник Извршног одбора. У периоду од 2006. до 2018. године био је председник Месне заједнице у свом месту. Истовремено, од 2012. године, седам година био је члан Општинског, а затим и Градског већа, задужен за пољопривреду, месне заједнице, удружења грађана и националне мањине. Дао је велики допринос развоју општине, сеоских месних заједница, посебно свог родног места. Један је од оснивача Мађарског образовног, културног и омладинског центра „Торонтал“ у Руском Селу.

Имре Кабок за собом је оставио супругу и два сина. Биће упамћен као изузетно посвећена, одговорна и племенита особа, која је много учинила за своју заједницу.

Сахрана Имреа Кабока биће у среду, 25. јануара, у 14 сати, на Католичком гробљу у Руском Селу.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!