И наш град данас послао подршку деци која се лече од малигних болести и њиховим родитељима

Кикинда је данас била један од 30 градова у којима је НУРДОР – Национално удружење родитеља деце оболеле од рака обележило Светски дан деце оболеле од рака – 15. фебруар.

Централна манифестација са музичким програмом организована је на Тргу код фонтане. Наступили су малишани из АДЗНМ „Гусле“, Дечији хор „Чуперак“ Предшколске установе и школе плеса „Step Up“ и „Dance and Soul“ и Ена Гогић.

– Дајемо подршку деци која се лече и њиховим родитељима, као и онима који су изгубили децу – каже Љубица Татић, волонтерка НУРДОР-а у Кикинди. – Потребна је и материјална и психичка и свака помоћ. Процес лечења је дуг, а надлежно министарство, рецимо тешко одобрава помоћ за негу другог лица – некада се чека годинама или се уопште не добије.

У име локалне самоуправе, манифестацији је присуствовао председник Скупштине града, Младен Богдан.

– Изашли смо у сусрет НУРДОР-у да се у Кикинди обележава овај дан јер је веома важна подршка деци која се лече и њиховим породицама. Читаво наше друштво има одговорност да се посвети томе. Постоји податак да сваког дана једно дете оболи од рака. Морамо да пошаљемо апел да се подигне свест о томе. Ово је само један мали знак пажње како би знали да Град мисли на њих – рекао је Богдан.

Тачно у 13 сати, под слоганом „И ја се борим“, симболично је у Кикинди, као и у више од 30 градова у Србији пуштен зелени балон у облику срца у знак подршке за све малишане који се сада лече. У Србији скоро сваке недеље једно дете, нажалост, премине од малигне болести, наводи се на сајту НУРДОР-а и наглашава да ће Удружење, ове године, у својим активностима посебну пажњу посветити промоцији и унапређењу права деце у болници, онако како су дефинисана у Повељи о правима деце у болници Европског удружења за бригу о деци у болницама.

На данашњој манифестацији подршке у Кикинди биле су постављене и кутије за добровољне прилоге, а сви који желе и могу да помогну деци у Србији која се лече од малигних болести, могу да пошаљу СМС са бројем 1 на 1150.

С. В. О.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!