10 децембра, 2023

Хуманитарна ликовна колонија Центра за стручно усавршавање

Центар за стручно усавршавање домаћин је Ликовној колонији која се организује други пут у простору ове установе. Милован Пенков, магистар вајарства и сликарства из Ниша један је од учесника колоније.

-У Кикинди сам био на колонији у Геронтолошком центру и драго ми је што сам после десетак година поново у вашем граду. Планирам да оставим три до четири дела чија продаја ће помоћи неком – казао је Пенков.

Циљ је промоција  Кикинде, а колонија је хуманитарна, истакао је директор Центра за стручно усавршавање Дејан Карановић.

-Прва ликовна колонија одржана је 2019. године, након чега  је уследила корона и нисмо могли да је организујемо. Окупили смо 25 сликара који ће стварати у прелепом амбијенту  научног парка. Наши гости имаће прилику да посете и знаменитости Кикинде, Музеј „Теру“ и Сувачу и још боље упознају наш град. Настала дела продаваће се на јавној аукцији, а новац ће бити усмерен или здравственим установима или појединцима којима буде неопходан – појаснио је Карановић.

Сликаре је посетила Валентина Мицковски, чланица Градског већа.

-Ликовна колонија у Центру за стручно усавршавање окупила је сликаре из наше средине, али и других места Србије. Ово ће бити прилика да упознају Кикинду, али и да покажу хуманост јер ће се средства од продаје слика донирати ономе коме су најпотребнија. Поздрављам ову иницијативу – рекла је Валентина Мицковски.

Колонија траје до недеље.

не, не , не!!!!!!