3 октобра, 2023

Хору „Serbica“ из Сремске Митровице Гран-при „Мелодианума“

Ансамбл српске хорске уметности „Serbica“ из Сремске Митровице апсолутни је победник трећег Међународног фестивала хорова „Мелодианум“, одржаном у Кикинди.

Одлуку стручног жирија саопштила је председница, проф. др Биљана Јеремић. Хор „Serbica“, са диригентом мр Владимиром Опачићем је и победник у категорији мешовитих камерних хорова и добитник специјалне награде за најбољу интерпретацију композиције старог мајстора.

Фестивал „Мелодианум“ организовао је Културни центар Кикинда, уз подршку Града Кикинде и Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама. Сви резултати сaопштени су онлајн, а проглашењу победника присуствовао је и градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– Имамо изузетну част и задовољство да будемо домаћини фестивалу хорова и успевамо, трећи пут, да организујемо програм на изузетно високом нивоу – рекао је Лукач. – Захваљујем се свим учесницима и жирију који је донео тешке одлуке у изузетној конкуренцији. Позивам све да учествују и следеће године и сигуран сам да ћемо овај хорски фестивал подићи на још виши ниво. Добродошли у Кикинду!

( Koмплетан списак награђених погледајте само на Кикиндском порталу)

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!