„Гусле“ суграђанима приредиле концерт старих нота

У оквиру програма Кикиндског лета вечерас је, у Свечаној сали Народног музеја, одржан концерт Великог народног оркестра, солиста и Женске певачке групе АДЗМ „Гусле“.

– У току је наша 148. концертна сезона и ово вече посвећујемо лепој, старој, традиционалној музици у обради и извођењу нашег Великог народног оркестра. Наша Женска певачка група је лауреат 10. Вокалног етно фестивала младих у категорији традиције, одржаног у Неготину, и неке од солиста публика ће вечерас имати прилике први пут да слуша – рекао је Зоран Петровић, директор „Гусала“.

У име локалне самоуправе, концерту су присуствовале чланице Градског већа, Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

– Како би нашим суграђанима било што пријатније и забавније током лета, Град Кикинда је организовао Културно лето. Позивам све суграђане да погледају програм јер мислим да има понешто за свакога, од концерата и књижевних промоција, до лепих догађаја у селима – рекла је Мицковска.

У препуној сали Музеја, чланови „Гусала“ још једном су својој публици приредили изузетно вече квалитетне музике у наступима виртуоза инструменталиста и изузетних вокалних солиста овог друштва.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!