„Гусле“ организујu трећи дечији етно-камп

Академско друштво за неговање музике „Гусле“ организује трећи дечији етно-камп. Петодневне радионице, од 21. до 25. августа, намењене су деци узраста од шест до 12 година, а пријављивање је у току.

– Прошле године камп је окупио 120 малишана, не само чланове „Гусала“, већ и децу из основних школа и вртића. Радимо на  очувању народне традиције и улози деце у том захтевном подухвату. На нама је да их упознамо са културом и обичајима, а све то уз занимљиве радионице – истакла је Магдалена Попов, уметнички руководилац.

У оквиру радионице сликања учесници ће имати прилику да науче необично сликање јутених џакова техником прања, да раде гипсом, црним пастелом и упознају се са другим занимљивим начинима сликања. У певачким радионицама учиће да певају дечије, поп-рок хитове и традиционалне песме. У фолклорној радионици научиће традиционалне игре, а у традиционалној кухињи спремаће стара, заборављена јела нашег поднебља. Биће ту и традиционалне друштвене такмичарске игре, попут бацања камена с рамена и још много тога, поручују из „Гусала“.

Радионице су бесплатне, а бројеви телефона за пријаву су 063/808- 71 – 81 и 064/818 – 31 – 91.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!