Градоначелник Лукач: Огроман значај брзе саобраћајнице за Кикинду

Изградња „Осмеха Војводине“  једна је од најважнијих вести за Кикинду и Војводину минулих деценија. Овако велика и значајна брза саобраћајница није грађена у покрајини још од почетка 70-их година и изградње ауто-пута Београд-Суботица, који је грађен у фазама.

– Можда нисмо ни свесни шта ће брза саобраћајница донети Кикинди и колико ће то променити лице града, као и све локалне самоуправе које ће бити на тој рути- каже за КИКИНДСКИ ПОРТАЛ први човек града Никола Лукач. –  Огромна важност пројекта је многострука, почев од повећања инвестиционих потенцијала јер Град Кикинда више неће бити последња станица него ће постати транзит што аутоматски значи да ће млади више желети да се врате и остану овде. Веома је важно и то да је брза саобраћајница пројекат од националног значаја. Држава је заједно са покрајинском администрацијом увидела да је ово изузетно значајан пут за целу АП Војводину и Србију- истиче Лукач.

Осмех Војводине дуг 186 км повезаће од Бачког Брега на граници са Мађарском,  територије Сомбора, Kуле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја и Kикинде,  где ће један крак ићи до Српске Црње, а други до Накова.

– Брза саобраћајница умногоме ће унапредити регион. За нас ће она значити и најбржи пут до спајања са аутопутем Е 75 Београд- Нови Сад- Суботица. Једни другима бићемо још ближи, проток путника и робе биће много бржи, а инвестиције ће све то пратити управо због близине граничног прелаза. Донеће нам нове инвестиције и нова радна места. Хвала Влади, председнику Александру Вучићу, покрајинској администрацији. На нама је да крене изградња и од Кикинде ка Сомбору у наредном периоду, у току је комплетирање документације.  Сведоци смо да све оно што је обећано и стратешки важно за Војводину и Србију, радимо – поручио је први човек града.

Почетак изградње брзе саобраћајнице Осмех Војводине озваничен је јуче у Бачком Брегу, а присуствовали су потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, министар грађевинарстa, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, амбасадор НР Кине Ли Минг, као и градоначелници Кикинде и Сомбора Никола Лукач и Антонио Ратковић.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!