Градимо снове: ЕКСПО2027 скок у напреднију будућност

На градилишту у Сурчину убрзано се ради на припремним радовима за изградњу инфраструктуре потребне за одржавање светске изложбе ЕXПО2027, и Националног стадиона.
Србија ће током изложбе ЕXПО2027 године бити центар технолошких иновација у свету, домаћин за више од 100 земаља и више од три милиона посетилаца.

Редакција, Војводина уживо, снимила је како напредују радови на почетку градње објеката за светску изложбу ЕКСПО2027.

У првој фази радовима је обухваћена изградња темеља хала потребних за одржавање изложбе, односно извођење шипова, наглавица и темељних греда.

На пројекту су предвиђени шипови пречника 800мм, укупно 1.647 комада. Шипови су дужине 10 до 18м, а пројектом је планирано да се за потребе изградње хала изведе око 27.500 метара шипова. Започети су радови на Универзалној хали, а ускоро се планирају паралелни радови и на суседној хали број 3. У склопу прве фазе, за све хале се предвиђа утрошак око 28.000 м3 бетона и 3.200 тона арматуре.

Тренутно се на 130 хектара земље, од укупно 247 хектара, изводе припремни радови. У оквиру пројекта ЕКСПО2027 предвиђена је и изградња нове пруге која ће повезивати нови стадион, Експо, Аеродром Никола Тесла и Земун Поље, а биће дужине 18 км, предвиђена за брзине до 120 км на сат, а која ће после настављати ка Обреновцу.
У плану је изградња и 1.500 нових станова, 5 саобраћајница дужине 7,8 километара и петља која је везана за обилазницу око Београда.
За потребе реализације међународне специјализоване изложбе ЕКСПО2027 биће изграђено седам хала – Универзална хала мултифункционалног карактера и шест изложбених хала које су распона 45м+45м. Универзална хала ће бити распона 90 метара.
зградњом потпуно новог дела града у Сурчину, улагањем у инфраструктуру потребну за успешно одржавање светске изложбе ЕКСПО2027, наставља се период најбржег економског развоја Србије и даје се нови замајац развоју наше привреде.
– Да подигнемо лествицу на највиши могући ниво. Јер ако не сањате велике снове, никакве нећете моћи да остварите, изјавио је председник Србије Александар Вучић представљајући програм “Скок у будућност – Србија ЕКСПО2027”

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!