ФЕНОК отвара своја врата од уторка до недеље

Међународни фестивал оркестара ФЕНОК у организацији АДЗНМ „Гусле“ одржава се  22. пут. Суграђани ће од сутра, уторка, 25. јула до недеље, 30. јула од  20.30 сати у дворишту Курије моћи да уживају у традиционалној музици оркестара из Бугарске, Турске, Румуније, Пољске, Босне и Херцеговине и више домаћих ансамбала.

Прво вече резервисано је за концерт фолклора. Наступиће домаћини „Гусле“ и фолклорни ансамбл „Вила“ из Новог Сада. У 21.45 сати биће одржан концерт Петра Панева, а публици ће се представити орекстар „Ђерђевдан“ из Бугарске под вођством Васила Денева и Народни оркестар „Гусала“. У четвртак   наступају Народни оркестар из Истанбула под управом Ахмеда Текина Кумаша, Академски оркестар из Темишвара који предводи професор Емил Лучано Рошке, Етноакадемски оркестар Стефана Манчића и домаћини „Гусле“.

Петак, 28. јул резервисан је за тамбурашки оркестар „Батине бећаре“ из Великог Сенмиклуша, вокални ансамбл „Ојпапу“ из Лођа из Пољске и Академски оркестар из Темишвара.

Претпоследњег дана, у суботу, поред гостију из Турске и Пољске, концертну минијатуру извешће Саша Петровић, тенор-првак новосадске опере, док ће се одржати и концерт „Балканско медитеранско вече“ на ком наступа Зорица Белић сопран и ансамбл професора Љубинка Лазића.

Последњег дана, у недељу, бенд „Ворд ап“ одржаће одличан поп-рок концерт.

Покровитељ је град Кикинда , а финансијску подршку пружио је и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!