10 децембра, 2023

ЏК Партизан склапа екипу за Суперлигу: Повратак Немање Милића

Након Илије Цигановића (30), још један повратник у редове кикиндског Џудо клуба Партизан, представљен је данас. После пет година у Кикинду се из Ниша вратио Немања Милић (24). Радиће борбе у категорији до 66 кг када је реч о екипи, а појединачно наступаће до 60.

– Вратио сам се где припадам, Џудо клуб је моја друга кућа. Био сам у Кинезису, док сам студирао ДИФ у Нишу, а тамо ћу још да завршим мастер студије. У Кикинду сам се вратио да опет постанем појединачни првак државе па да се онда доказујем и на европским првенствима и светским куповима, а у нашој Суперлиги да као члан најбољег састава допринесем да наша екипа буде најпријатније изненађење турнира, што заиста и очекујем – јасан је Милић.

Спортски директор Светислав Вукмирица надовезује се:

– Милић је био првак државе у свим узрастима и репрезентативац и може да још пуно да као такмичар, али ће да уђе и у тренажни процес са младима, да им буде тренер и ми очекујемо да у наредних најмање 20 година он буде носилац тренерског посла у клубу. Ово је порука и свим младим Кикинђанима да се врате у Кикинду и да примене то шта су научили док су се школовали. Немања је још један шраф у екипи за Суперлигу, која ће да буде крајем новембра, у коју идемо са амбицијама да будемо у врху, да узмемо медаљу и да онда наступимо у Европи.

ПОКРЕНУТА ШКОЛИЦА

Председница Партизана Јелена Крвопић, такође, задовољна је што се Милић вратио у Кикинду, а још додаје:

– Хоћемо да се клуб шири, тако да ћемо осим три такмичарске селекције сада  да имамо и четврту. То ће да буде спортска џудо школица и мислим да је то  врло важан део рада једног клуба.

не, не , не!!!!!!