27 септембра, 2023

Дан отворених врата у ВШССОВ

Уочи уписа у Високу школу струковних студија за образовање васпитача у Кикинди, из ове установе за суботу, 27. мај, од 12 до 14 сати, најављују још један Дан отворених врата.

У разговору са наставницима и члановима Студентског парламента будући студенти моћи ће ближе да се упознају са програмима и наставним и ваннаставним активностима Школе.

ВШССОВ уписује студенте на трогодишње основне и на мастер студије које трају две године. За основне студије укупно има 120 места – 95 на смеру струковни васпитач деце предшколског узраста и 25 на смеру струковни васпитач за традиционалне игре.

– Очекујемо да нам Покрајински секретаријат одобри исту квоту за буџетске кориснике као и прошле године – 50 места на основним студијама и два на мастеру. Прошле школске године смо, као буџетске кориснике, уписали 45 студената на предшколском смеру и пет на традиционалном– каже директорица Школе, Ангела Месарош Живков.

Предстојећи упис, напомиње, могао би да буде и последња прилика за заинтересоване са трогодишњим средњим образовањем да упишу смер за традиционалне игре јер се, за наредну школску годину, најављује полагање државне матуре и тада то више неће бити могуће.

Упис на дошколовање је за оне који су студирали на Вишој школи за образовање васпитача како би завршили и трећу годину, што им омогућава да упишу мастер студије.

За студенте који су у радном односу, организована је и консултативна настава суботом. Студенти из других градова могу да буду смештени у Ученичком дому и ако нису на буџету.

Важно је истаћи да су дипломе ове Школе признате у иностранству без полагања разлике испита. Осим у предшколским установама, свршени студенти имају могућност запослења и у установама за пружање помоћи ментално мање развијеним особама и као лични асистенти.

Самофинансирајући студенти годину плаћају 54 хиљаде, а на мастеру је цена 75 хиљада динара. Школа одобрава плаћање у 10 месечних рата.

Конкурс за упис биће отворен крајем маја. Све додатне информације могу се добити на броју 0230 422 423 или путем мејла vsssovki@vaspitacka.edu.rs.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!