30 новембра, 2023

Да наука није баук, откриће заинтересовани у Европској ноћи истраживача

Европска ноћ истраживача и ове године биће обележена у Кикинди. Под слоганом „Светлост науке“ Центар за стручно усавршавање припремио је радионице за све узрасте, истакао је директор Дејан Карановић.

-Почаствовани смо што смо међу 20 локалних самоуправа у нашој земљи у којима ће бити организована Европска ноћ истраживача. Заједно са партнером, Центром за промоцију науке, разбијамо мит да је наука баук. Имаћемо радионице на више локација у граду и позивам све суграђане да буду учесници наших радионица  – казао је Карановић.

Радионице почињу сутра, у уторак, 26. септембра, од 18 до 20 сати. Музеј „Тера“ биће домаћин ученицима од петог до осмог разреда када ће се реализовати програм „Из Кикинде у свет кроз науку и уметност“. Наредног дана, од 17 до 18.30 часова, за све узрасте, у Центру за стручно усавршавање биће организована радионица „Путовање кроз време“.

-Имамо разноврсне радионице и активности. Обухватићемо хемију, математику, физику, историју, географију, музичку и ликовну уметност. Свако може да пронађе оно што га интересује и сазна пуно тога – додала је Гордана Трнић Иличић из ЦСУ.

У четвртак  ће најпре ће од 11 до 13 сати у „Забавној археологији“ односно у посуђу праисторије уживати основци од првог до петог разреда у дечијем клубу Народног музеја. Двориште Курије, такође за основце нижих разреда, и од 17 до 18 часова, биће домаћин програму „Музика у светлости науке“. Од 19 до 20.30 сати у Центру за стручно усавршавање предшколци и прваци имаће прилику да се упознају с „Небеском лудајом“ који ће бити одржан и у петак у исто време. Последњег дана, 29. септембара, од 17 до 18.30  часова, такође  у Центру за стручно усавршавање, биће организована и  радионица „Илустрацијом до изума“. Основци и средњошколци у Народном музеју од 18 до 19 сати у дворишту Народног музеја „Истраживаће дугу“.

не, не , не!!!!!!