Цртежи Милоша Вујића изложени у Берлину

Радови младог уметника из Кикинде, Милоша Вујића, од пре десетак дана изложени су у простору Театра „Бока“ у Берлину. Ово је Вујићева прва самостална изложба иако је иза њега дуг и озбиљан рад у овој уметности.

– Рекли су ми да сам цртао и пре него што сам проговорио – каже Милош. – Већ 11 година сам у стрип-радионици Културног центра, коју сам почео и да водим пре четири године.

Милош је дипломирани инжењер текстила и одеће и управо припрема мастер-рад. Међутим, од најранијег детињства је и у свету театра, у Позориштанцету „Лане“ чији је један од оснивача његов брат Милан. Захваљујући сарадњи овог позоришта са Театром „Бока“ из Берлина, родила се идеја о Милошевој првој самосталној изложби управо у Немачкој.

– Власница Театра „Бока“, Оливера Бекер, видела је моје радове и одлучила да морам излагати у њиховом простору. Изложба је отворена последњег дана августа и добио сам веома добре критике. Поставио сам више од 50 радова. Сви су у техникама у којима иначе радим, оловка и папир и дигитални цртежи, портрети и илустрације. Тада сам и одржао неколико стрип-радионица у Берлину – каже Милош.

Међу радовима су портрети славних Срба, што је изазвало посебну пажњу посетилаца – ту су и Ђоковић и Јокић, али и Фрида Кало и стрип јунаци који га посебно инспиришу. Изложба у Берлину трајаће до почетка новембра, када ће се Милош вратити у Немачку на затварање и како би одржао још један циклус радионица са најмлађима.

У међувремену, своје таленте остварује у Позориштанцету „Лане“ у којем дизајнира и прави костиме и игра у представама. И наравно, свакодневно и посвећено, не одричући се своје страсти, ствара нове ликовне радове.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!