Браво Милице! Кикинђанка Милица Томић освојила две златне медаље из физике на Светском такмичењу у Турској

Полазница Регионалног центра за таленте „Душан Васиљев“ и ученица друге године Гимназије, Милица Томић, освојила је две златне медаље из области физике за најбољу презентацију научног рада и најбољи постер, на Светском такмичењу у истраживачким радовима из природних наука  које је одржано у турском граду Измиру.

Прилику да учествује на овом такмичењу Милица је стекла тако што је освојила прво место на Државној смотри истраживачких радова у области физике, а назив њеног рада је „Апроксимација макросеизмичког интензитета и убрзања тла на картама сеизмичког хазарда“. Милица Томић је већ три године полазница Регионалног центра за таленте „Душан Васиљев“ где јој је менторка Марија Поповић.

 

-Милица је изузетно свестрана и упорна, а њен наставник сам још од основне школе.  Када се бавите овако озбиљним истраживањем углавном немате времена за нешто друго, међутим, Милица је ишла и на друга такмичења ове године и учествовала на разнимманифестацијама које је школа организовала. Важно је и што има изграђене социјалне вештине, без којих не би успела да досегне овај успех – истакла је менторка Марија Поповић.

Осим наше суграђанке, на овом престижном такмичењу учествовало је још шесторо ученика из Србије, махом из Београда. На овом такмичењу су наступили млади научници из читавог света, а комисију су чинили професори из Русије, Турске, Мађарске и Индонезије.

 

 

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!