Божићним концертом КУД „Мокрин“ започео овогодишњу сезону

Kултурно – уметничко друштво „Мокрин“ организовало је у понедељак, 8. јануара, Божићни концерт на ком су наступиле све секције друштва. Као и годинама раније, Мокринчани су концертну сезону започели наступом пред домаћом публиком, истакао је председник КУД-а Живко Угреновић.

-Бадње вече било је у знаку маскенбала и дружења, а на Божићном концерту представило се свих 180 наших чланова. Поред фолклорних секција имамо и певачке групе и рецитаторску и драмску секцију – напоменуо је Угреновић.

На самом почетку концерта, ком је присуствовао и председник Скупштине Града Младен Богдан, окупљенима је Божић честитао свештеник Бојан Стајић.

-На нама је велика одговорност, да чувамо традицију и културни идентитет народа који живе у нашој средини. Трудимо се да нашим члановима обезбедимо што боље услове за рад, да учествују на фестивалима у земљи и иностранству и да у најбољем светлу представљамо Мокрин и Кикинду  – закључио је Живко Угреновић.

Подсетимо и да је почетком децембра прошле године, под покровитељством локалне самоуправе, у Мокрину су одржани 14. „Сусрети фолклорног стваралаштва“. Поред домаћина наступили су и гости КУД „Свети Ђорђе из Станчева, Фолклорни ансамбл „Доина из Великог Семиклуша, КУД „Светозар Марковић из Новог Сада и КУД „Банат из Новог Кнежевца.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....