21 септембра, 2023

Авио-третман комараца у суботу

Tретман одраслих форми комараца хемијским путем из ваздуха на територији града Кикинде и насељених места обавиће се у суботу, 8. јула, у периоду од 18 до 21 сата, саопштено је из Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Градске управе.

Препарат који ће се користити је „неопирокс ламбда“ (активна материја је лабда цихалотрин). Уколико метеоролошки услови буду неповољни, третман ће бити померен за недељу, у исто време.

Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, да кошнице затворе или их удаље најмање пет километара од места третирања. Дејство препарата траје три дана.

Услуге систематског сузбијања комараца обављаће фирма „Циклонизација Логистика доо“ из Новог Сада, наводи се у саопштењу Секретаријата.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!