Апел из ЈП Кикинда: Заштитите водомере на време од смрзавања

Пред нама је нова зимска сезона и право време да заштитите мерне уређаје од смрзавања. Да би се водомери и унутрашње инсталације сачували током ниских температура, важно је да буду изоловани на адекватан начин. Пракса из претходних година показује да се велики број водомера налази у спремиштима која нису одговарајућа.

Битно је напоменути да је управо обавеза потрошача да брину о својим унутрашњим инсталацијама и да се старају да водомерно окно буде чисто и заштићено од смрзавања и механичких оштећења, али исто тако да водомер буде доступан за одржавање и очитавање, наводе у ЈП Кикинда.

До смрзавања водомера долази најчешће када они нису прописно смештени, нарочито у подрумима без прозора или шахтовима без поклопца. У таквим околностима предлажемо да се водомери утопле, да се постави неки термоизолациони материјал преко њега (даске, слама, стиропор или стаклена вуна).

Напомињемо да завијање водомера крпама не представља довољну заштиту када су ниске температуре.

Дворишне водоводне инсталације које воде до чесмe, гаража, шупа и издвојених објеката који се не греју, требало би, такође, обезбедити.

Посебно апелујемо на власнике викендица и објеката у којима се не борави током зиме да испусте из славина воду и адекватно изолују мерно место.

Молимо грађане да на време провере своје унутрашње инсталације и мерне уређаје и тиме предупреде евентуалне трошкове узроковане пуцањем истих.

Квар на водоводној мрежи може се пријавити путем телефона 0230/422-760 и 062/884-48-88, али исто тако и електронским путем на адресу call.centar@jpkikinda.rs сваким радним даном од 07 до 15 часова.

Пријаву квара након 15 часова како радним,тако  нерадним данима и празницима могуће је извршити путем телефона 062/884-48-88.

(ВИДЕО) Гусан Жућко, Лазара Адамова Билте, сео на гушчарски трон

https://youtu.be/ILglxHfkS7Q?si=U__IpBj9OI1NJiG2 Шампион 38. Светског првенства у надметању гускова је Жућко Лазара Адамова Билте млађег (15)....

(ВИДЕО) Има 12 година и само једну жељу: Помозимо да суграђанка Нађа прохода!

Тумор на кичменој мождини осмосечној Нађи Јанован уклонила је неурохируг др Даница Грујичић. Од тада...

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...