Алекса Спаић, нова ударна игла ОФК Кикинде: Наставићемо у победничком ритму

Показали су фудбалери нашег српсколигаша карактер када је било најпотребније и након три везана пораза, победом над Борцем, вратили се на победнички колосек, уписавши четврти тријумф. Све је било решено у размаку од четири минута, а пре истека сата игре. Погодио је прво Александар Мирков, а потом и појачање, нова ударна игла, Алекса Спаић (24) који је у последњег дана прелазног рока стигао из Требиња.

– Захвалио бих се целом тиму, момци су ме лепо, као и још двојицу новајлија, прихватили, а против Борца, пружили смо добру игру и честитке иду свима, а не само стрелцима. Били смо квалитетнији од ривала, увек може и боље, но након три везана пораза, најважније је што смо уписали три нова бода. Треба наставити у оваквом ритму, противник се није много питао и увек је добро када је тако – каже Спаић.

Надовезао се шеф струке Владимир Шпоња.

– Тројка која нам се прикључила током последње седмице прелазног рока, врло брзо адаптирала се на нову средину и већ након 90 минута јасно је да ће имати велики утицај на нашу игру. Осим Спаића, прилику је од почетка добио Никола Дукић, а на полувремену и Немања Чеман и у одређеној мери задовољили су поготово што смо сви заједно били под великим морањем. Борац има одличан индивидуални квалитет, који ће сигурно испливати у наставку трке и зато су ови наши бодови још вреднији. Желели смо висок интензитет меча, имали велику жељу, тражили своју шансу и на крају се много потрошили, али и заслужено радовали, јер смо били дисциплиновани готово током свих 90 минута – истиче Шпоња.

И у суботу (15.30) Кикинђани ће бити домаћини, долази Подунавац из Белегиша.

– Управо Подунавац спада у сам врх екипа у „Војводини” када говоримо о дисциплини, а сјајно га води колега Стевановић и сигурно ће у Кикинду доћи с великим амбицијама. Припремамо се ове седмице нарочито за ситуације у којима је Подунавац досад показао да је изузетно опасан. Опет ће одлучивати детаљи и само ако наша концентрација буде на високом нивоу можемо очекивати нову победу – јасан је Шпоња.

Резултати седмог кола: ОФК Кикинда – Борац 2:0, Подунавац – Словен 0:1, Динамо – Нафтагас 2:0, Кабел – Хајдук 3:1, Тиса – Јединство 2:1, Бачка – Бечеј 0:2, Раднички – Омладинац 0:2, 1.мај Рума – Железничар 0:0.

ТАБЕЛА: Словен 15, Динамо 15, Кабел 14, Железничар 14, Тиса 12, ОФК Кикинда 12, Бечеј 12, 1.мај Рума 11, Подунавац 10, Хајдук 10, Омладинац 9, Нафтагас 7, Раднички 7, Борац 6, Јединство 4, Бачка 2.

У осмом колу, у суботу и недељу, играће: Борац – Железничар, Омладинац – 1.мај Рума, Бечеј – Раднички, Јединство – Бачка, Хајдук – Тиса, Нафтагас – Кабел, Словен – Динамо, ОФК Кикинда – Подунавац.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!