Мушка Аркус лига: Крагујевчани славили у „Језеру”

Кикинђани, с новим тренером Гораном Куртешом, нису изненадили  Крагујевчане, али су их у занимљивом премда не и претерано драматичном финишу ипак добро намучили, најавивши тако боље дане. На крају, било је Кикинда – Раднички 23:26 (11:10).

Одлично су отворили наши рукометаши сусрет, али онда, до одмора, играло се обострано на махове, а у том првом делу утакмице одличан је био домаћи голман Марко Гаћиновић и он је заправо и држао језичак на ваги у корист Кикинде.

У наставку, друга слика када је реч о голманима. Заблистао је Крагујевчанин Дејан Златановић, испоставиће се на крају и играч утакмице иако је по општој оцени домаће публике човек одлуке био изванредни Милош Баруџић с девет голова, а у финишу привукао је пажњу и Стефан Станојев из гостујуће екипе.

По завршетку меча капитен домаћих Станимир Комарек рекао је:

– Честитке гостима, а можда још и више мојим саиграчима који су се борили као лавови, али на крају нисмо имали ни среће, ако се то може назвати срећа пошто о тој срећи увек неко други одлучује.

Нови тренер Куртеш напоменуо је:

– Раднички нас је заслужено добио, имају и одређено искуство играња у Европи, видело се и вечерас то, стрпљиво су градили напад и неке ситуације одлично решавали. Ми смо имали три-четири повређена играча и били смо скраћени у ростеру, али тим је дао све од себе, пружили су момци максимум и надам се да када нам се буду придружили сада повређени да ће бити и неких победа и бодова.

После седам одиграних утакмица, Кикинда је претпоследња 13. на табели, с два бода односно победом и шест пораза, колико, уз меч мање има и последњи Рудар из Костолца. У осмом колу, у суботу, Кикинђани ће гостовати у Каћу тиму Југовића који је две позиције испред наше екипе и има бод више, а вечерас је поражен у Зрењанину од Пролетера 40:33. И Каћани, као и Кикинда, од вечерас од овога седмог кола имају новог тренера, то је Александар Савић који је не тако давно седео и на клупи Кикинђана.

МРК Кикинда: Балабан, Богојевић, Кукић 3, Босанчић 3, Лисица 6(3), Костић 4, Трнинић 1, Ђукић, Егић, Мићић, Мишков, Панић 1, Комарек 2, Илијин 3, М. Гаћиновић.  

ФОТО: Кикиндски портал, Аркус лига (Мирослав Лукић)

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!